Rit 1: 20 mei

Middagrit naar Bergeijk.

Dit was voor het eerste keer sinds september vorig jaar dat wij met de club weer een activiteit ondernamen. Dat komt – behalve door de winter – natuurlijk ook door de coronamaatregelen, die weliswaar verzwakt nog steeds van kracht zijn, maar ook door het slechte weer van de laatste weken. Want ook al zijn de terrassen weer geopend, het koude en natte weer van nu nodigt ook niet uit om op een terras te gaan zitten, want met z’n allen binnen zitten, dat mag nog niet.

Daarom mogen wij van geluk spreken dat in een week met wisselvallig weer uitgerekend voor deze dag een mooie, droge dag voorspeld is. We zullen het zien.

Onze rit voor vandaag had een lengte van ongeveer 70 km ging vanaf Geldrop over Heeze, Soerendonk en Gastel, via de Achelse kluis naar Bergeijk waar wij een bezoekje brachten aan British Sports Cars Bergeijk aan de Broekstraat 30 te Bergeijk. Hier konden wij koffie gebruiken en de zaak bekijken. Hierna ging het verder langs Dommelen en Valkenswaard, en via Eindhoven terug naar kasteel Geldrop.

Om twee redenen waren de deelnemers in twee groepen verdeeld. Ten eerste vanwege de parkeergelegenheid bij BSCB in Bergeijk en ten tweede de door Corona te beperken groepsgrootte.

Start van de eerste groep was om 11:00 uur en de startplaats parkeerterrein bij kasteel Geldrop. De eerste groep bestond uit: Peter en Ellie Bart, Jan en Tineke Bouman, Harrie Bekkers, Jan van de Ven en Hans van Beekum.
Start van de tweede groep was om 12:15 uur en de startplaats parkeerterrein bij kasteel Geldrop. De tweede groep bestond uit: Hans van der Eijk, Tini Huibers, Jan Kop en Rob Roosendaal.

Omdat wij in de eerste groep zaten zijn ook de foto’s alleen van de eerste groep. Zijn er mensen in de tweede groep die ook foto’s gemaakt hebben: stuur ze maar door, dan kunnen ze ook op de site.

Het was een mooie rit door een mooi landschap, en leuk om ook het resultaat van al het werk van Hans daar in Bergeijk te zien. En tenslotte: het is de hele dag droog gebleven. Alles bij elkaar: een geslaagde dag!

Hans, bedankt voor het organiseren.
pb/hvb