26 maart 2023: Bezoek aan het DAF Museum

Het was een dag dat het onophoudelijk regende. Waar het voor een toertocht reden tot afgelasting zou zijn, was het op deze dag een reden om een overdekte activiteit op te zoeken. En dat was te merken in het museum: ik heb het nog nooit zo druk meegemaakt. Veel ouders met veelal jonge kinderen en dan ook nog zo’n ouderenclub: wij dus. Maar het was niet hinderlijk, al die drukte. We liepen elkaar niet in de weg.

We werden ontvangen met koffie of thee en een warme appelflap van de club. Hier warmden we weer van op. En nu was het de beurt aan Wibo Pieters, ons nieuwe clublid. Hij is ook vrijwilliger bij het DAF Museum, werkt ook bij de DAF en weet ook veel over DAF en de geschiedenis van het bedrijf. Hij gaf ons een interessante en amusante rondleiding, doorspekt met veel anekdotes. Van alles over de eerste geklonken aanhangers, via de DAF 95 met een front waar vergeten was dat er nog een nummerplaat op moest, en tenslotte de personenauto’s met de unieke automatische transmissie. Tot zelfs een Williams Formule 1 auto met een (automatische) duwband, die seconden sneller was dan de andere auto’s en dus door de FIA verboden werd.

Na afloop was er nog een nazit om nog even gezellig te kletsen, en natuurlijk werd ook Wibo bedankt voor de mooie rondleiding. Al met al een uitstekende besteding van een regenachtige dag.

Wanneer komt de volgende excursie?
pb