Rit 5: 9 september

Toertocht naar Arcen.

Sinds 2019 hebben wij geen lange toertocht meer gemaakt, alleen middagtochten. In 2020 maar 2 tochten en dit jaar tot nu toe 4 stuks. Allemaal veroorzaakt door corona en de daarbij behorende maatregelen. Maar dankzij de vaccinaties en de versoepeling van de maatregelen kan er weer meer, dus proberen we ook een gezamenlijke middaglunch op een terras, en dus ook een langere toertocht.

De tocht ging vanuit Nuenen over Helmond, Bakel, Milheeze, Heide, Leunen, Castenray en Swolgen naar Broekhuizenvorst, waar wij de pont over de Maas namen. Aan de overkant ging het naar Arcen, naar hotel / restaurant Maasparel voor de gezamenlijke lunch. Terug ging het weer met de pont over naar Lottum, via Horst, Meterik naar Griendtsveen, en over Vlierden en Helmond naar het eindpunt in Mierlo: Eetcafé De Barrier.

Het was een rit van ruim 105 kilometer, was uitgezet door Hans van Beekum en voorgereden door Hans en Theo van Leeuwen. Er was weer een flinke opkomst: Ik heb zeker wel 12 auto’s geteld die meereden.

Tijdens de maandagbijeenkomst op 6 september j.l. is er gediscussieerd over de vertrektijd. Ik had in mijn hoofd een aankomsttijd van kwart voor 11 in Nuenen en een vertrektijd om 11 uur, en helemaal niet de mail van Hans gelezen waarin stond dat we om half 11 zouden gaan rijden. Toen wij dus om 10 over half 11 aankwamen stond iedereen al op ons te wachten. Sorry, sorry, sorry, foutje van ons, maar fijn dat jullie op ons gewacht hadden.

De rit ging voorspoedig, in een tempo dat ook wij goed konden bijhouden, tot we net voorbij Milheeze een klein onooglijk zijweggetje (Bultweg) in moesten, die we dus met z’n allen (een paar auto’s) over het hoofd gezien hadden. Dus weer keren en een paar kilometer terug rijden. En in Leunen was een weg afgesloten. Dat was even zoeken maar we kwamen er snel uit.
En dan zo’n veerpontje. Altijd leuk om in een toertocht op te nemen.
De (uitstekende) lunch was – zoals al vermeld – in Arcen bij restaurant Maasparel. Mooi dat dat nu weer kon!

Terug gingen we weer met de pont de Maas over en door de prachtige Peel. Eén keer zijn we fout gereden. We zagen een zijweg over het hoofd en toen we er langs reden zagen we Theo van Leeuwen zwaaien dat we daar in moesten, dus keren, terug en die zijweg in. Verder ging het voorspoedig en kwamen we volgens de routebeschrijving uit in Mierlo bij Eetcafé De Barrier, waar we nog iets te drinken namen, want het was dorstig weer. En om het 5-jarig bestaan van de club te vieren werden vandaag alle consumpties door de club betaald. Daar hebben we natuurlijk op geproost.

Er was voor die dag in de morgen zonnig weer voorspeld, dat in de loop van de dag bewolkt werd en later kans op regen en onweer, en goed dat de weermannen en -vrouwen er weleens naast zitten, want het is de hele dag mooi weer gebleven. Pas de dag erna kwamen de onweersbuien.

Ik heb het wel vaker geschreven, maar ook deze keer: Het was een prachtige dag en een heel mooie tocht!

Hans en Theo, bedankt voor de organisatie.
pb