Rit 4: 10 augustus

Naar de autoverzameling van Jan Wijnakker

Nou, dat briefje van twintig naar het KNMI sturen heeft gewerkt; wat een schitterend weer hadden we op 10 augustus! Bij het verzamelen in Gerwen was dat te merken, want elf van de achttien auto’s was een cabriolet. De stemming was vanaf minuut één opgewekt. De rit die Jan en Harrie Bekkers hadden uitgezet voerde onder meer langs Mariahout en Erp, waarbij de karavaan landde in Zeeland. Daar werden wij hartelijk ontvangen door Jan Wijnakker, die samen met zijn vader gedurende meer dan vijftig jaar een geweldige collectie auto’s heeft verzameld.

Henk stelde de vraag van de dag: wat voor brandstof zit er in al die stilstaande auto’s? Jan Wijnakker veranderde als bij toverslag in een goed geoliede verkoper en vertelde welk product hij daarvoor gebruikte en meldde en passant dat hij ook leverancier van het goedje was. Na deze introductie deelde de groep zich op en ging een aantal van ons met de fotocamera los om al het fraais in en om het pand vast te leggen. Uw scribent verzamelde liefst 32 nieuwe items voor zijn kentekenregister.

De voortreffelijke lunch vond plaats in het geboortehuis van Monique van der Ven. Turks Fruit stond niet op de kaart maar we lieten ons de tomatensoep en carpaccio goed smaken. Vervolgens begon deel twee van de rit, die niet onderdeed voor de ochtendsessie. De dag werd afgesloten met een afzakkertje op een zonnig terras in Gerwen. Harrie en Jan: chapeau! En die had je echt wel nodig op die dag, die mede mogelijk werd gemaakt door het KNMI!
EvdE

Zoals je waarschijnlijk gemerkt hebt heeft Wibo Pieters op de terugweg van deze toertocht alle auto’s rijdend gefotografeerd. In dit verslag staan maar 2  van de 18 gefotografeerde auto’s. Als je graag de foto van je auto “en route” wil, dan kun je Wibo een e-mail sturen, wibomba@hotmail.com .