Ritnummer 9: 8 november

Extra toertocht “Kempenrit”.

Normaal gesproken is de rit van oktober de laatste van het jaar, maar omdat het in november nog prachtig weer was – zonnig en warm – werd op de maandelijkse vergadering besloten om nog een extra toertocht te houden voor degenen die daarin geïnteresseerd waren.

Er bleken vier personen hier belangstelling voor te hebben. Dat waren Theo Coenen met zijn Citroën DS, Chris Kuiten met zijn Peugeot 304 cabrio, Tiny Huybers met zijn Corvette en wij met onze DAF 33.
Verzamelen was bij het Kwetternest in Nuenen. Daar was Jan Kop aanwezig om de route uit te delen; hij zou zelf niet meerijden. Het was een eerder verreden route en hij was niet meer vooraf nagereden, dus we zouden voor verrassingen kunnen komen.

Om kwart voor 11 waren we zoals afgesproken, bij het Kwetternest. Drie van de vier equipes waren aanwezig, het wachten was alleen nog op Tiny Huybers. Toen hij niet op kwam dagen en ook niet telefonisch bereikt kon worden zijn we om kwart over 11 maar gaan rijden. Later hoorden we dat Tiny zich een week had vergist en er daarom niet was.

De tocht ging eerst in zuidelijke richting: via Geldrop en Heeze naar Leende, van daaruit naar het westen: via Valkenswaard en Bergeijk naar Casteren voor de lunch en daarna weer richting het noorden en het oosten via Diessen en Moergestel terug naar Restaurant ‘t Boshuys, tussen Best en Son.

De rit ging voorspoedig; alleen af en toe een discussie of we nog wel op de route zaten, maar meestal reden we goed.
Om half 2 waren we bij het restaurant. We kregen daar een uitstekende lunch en het was heel gezellig, maar het was al bijna 3 uur toen we weer verder met de rit gingen.

Verder naar Diessen en van daaruit moesten we naar Moergestel, maar we kwamen bij een afgesloten weg. Hoe nu verder? Bij het zoeken naar een alternatief raakten wij de andere twee kwijt en zijn toen op de Tom-tom naar Moergestel gereden, maar die vond dat de kortste weg via de snelweg was. Dat was niet de bedoeling maar dat merkten we pas toen we op de N269 zaten (en later op de A58 richting Eindhoven.)
In Moergestel kwamen we toevallig Chris Kuiten weer tegen. Die vertelde dat Theo Coenen al doorgereden was. We zijn toen met twee auto’s via Oirschot en Best naar ‘t Boshuys gereden, waar we nog wat nagekaart hebben.

Het was een mooie tocht, we hebben de hele dag volop zon gehad, maar we hadden misschien wat minder lang moeten lunchen, want daardoor kregen we eind van de middag last van de avondspits. Maar hoe dan ook: We hebben een prachtige dag gehad.

Met dank aan Jan Kop, de organisator.
pb