Rit 5: 14 september

Lunchen in Nederweert

Dat was even schrikken, die donderdagochtend 14 september. Nadat we ons hadden verzameld bij het huis van Wim en Maria Goossens en de vlaai en koffie waren uitgeserveerd, zakte Jan Kop plots door de knieën. Gelukkig bleef hij bij kennis en nadat 112 was gebeld en het opgeroepen ambulancepersoneel hem had onderzocht, werd alsnog groen licht gegeven voor de start van de rit. Echter was de diagnose bij Jan iets te licht gesteld, want na enkele kilometers moest hij toch afhaken en een dag in het ziekenhuis was het gevolg. Sterkte, Jan met het herstel.

De rit zelf verliep vrijwel vlekkeloos. Even leek het erop dat het een fietstocht was geworden, nadat Floris Jan en eega hun Alfa Romeo Giulietta Spider in tegengestelde richting over een fietspad stuurden. Enkele minuten later reed opnieuw een groepje verkeerd, waardoor het begrip draaimoment een andere inhoud kreeg. Keren, dus en de weg vervolgen.

De lunch vond plaats bij het bloemrijke De Mildert in Nederweert, waar iemand ‘Lang zal ie leven’ aanhief voor iemand die helemaal niet jarig was en prompt iedereen meezong. Hilariteit alom, de aanstichter wacht nog een vrolijke revanche. Kortom, de stemming zat er goed in op deze zonnige dag. Na het afrekenritueel, dat nogal wat tijd in beslag nam, konden de auto’s weer gestart worden.

De tweede helft van de route eindigde bij De Barrier in Helmond, waar een clublid meende op het dak van de serre een daar geparkeerde Lelijke eend te moeten inspecteren. Al met al een heerlijke dag met een klein hobbeltje, maar wel weer een uit het boekje. Dank aan Wim en Hans voor het uitzetten van deze rit.
EvdE