Rit nummer 6: 12 september

12 september 2019: Toertocht naar automuseum Liempde.

De rit is uitgezet door Jan en Harrie Bekkers en had een lengte van ongeveer 110 km. We reden naar Liempde, Oirschot, Spoordonk, Moergestel, Haghorst, Middelbeers, weer Oirschot, Eindhoven, Son en Breugel en terug naar Gerwen.

Vertrekpunt was bij “De Drie Gebroeders” in Gerwen, en omdat er een museumbezoek bij zat was het tijdstip van vertrek een uur vervroegd, n.l. om 10 uur. Er waren 8 auto’s die meereden.

De rit ging eerst naar Liempde. Daar hadden Jan en Harrie een bezoek geregeld bij een privé-automuseum. Er mochten geen foto’s gemaakt worden, maar dat begreep iedereen wel, want er stond een prachtige verzameling oude auto’s. En veel daarvan niet gerestaureerd, maar ongerestaureerd in nieuwstaat.

Na een uur ging de tocht verder in westelijke richting via Oirschot naar Spoordonk. De lunch was in restaurant “De Spoordonkse Watermolen”. Dan door richting Moergestel, maar na een paar kilometer raakten we al twee deelnemers kwijt: Jan en Harrie Bekkers en Chris Kuijten reden rechtdoor terwijl we rechtsaf moesten. We hebben nog even gewacht of ze kwamen, maar niets. Dan maar door. Veel verder op de route, net voor Middelbeers kwamen we ze weer tegen, langs de weg. Chris Kuijten stond zonder benzine. Gelukkig had Hans van Beekum een volle jerrycan bij zich en zo konden we allemaal onze weg vervolgen.

We kwamen zonder verdere problemen allemaal op onze eindbestemming aan: “De Drie Gebroeders”, waar we nog gezellig konden nakaarten.

Al met al een prachtige dag met mooi weer, een schitterend automuseum en een leuke route. Helemaal geslaagd!

Jan en Harrie: bedankt voor de goede organisatie.

pb