Rit 2: 10 juni

Middagrit naar de Peel.

De rit was uitgezet door Hans van Beekum en had een lengte van ongeveer 80 km.

De heenrit ging door Mierlo, Lierop, Asten, Liessel en langs Deurne naar Milheeze, naar Hotel Restaurant Nederheide waar een pauze ingelast was. Terug ging het over Rips en Mortel, langs Gemert en Helmond, door Aarle-Rixtel en we eindigden bij De Kruik in Nederwetten.

Vertrek was om half 1 bij het Kwetternest. Er was een flinke opkomst: zo’n 12 auto’s reden er mee.

De heenreis ging voorspoedig, tot op de provinciale weg bij Asten. Daar moesten wij na de zesde rotonde rechtsaf slaan, maar dat deden wij met zijn allen op de zesde rotonde. Jan en Harrie Bekkers gingen in de fout en wij met z’n allen er braaf achteraan, Wel 6 auto’s die fout gingen, en zo kwamen wij langs Neerkant, Helenaveen, weer terug via Liessel en Deurne naar Milheeze, bij het restaurant. Een prachtige locatie, een terras aan een meertje met een strand en heerlijk buiten in de schaduw.

De terugweg ging redelijk voorspoedig, toch weer een paar keer fout gereden, maar ook wij kwamen tenslotte in Nederwetten aan, waar het koude bier en frisdrank al op ons stond te wachten. Ook was hier gelegenheid om te dineren, buiten op het terras; en dat was met het mooie weer zeker geen straf.

Er was deze dag goed weer voorspeld en dat was het ook: een dag vol zon, een prettige droge warmte; ideaal weer om met onze oude auto’s erop uit te gaan. Kortom: een zeer geslaagde dag!

Hans, bedankt voor de organisatie.
pb