Rit 3: 12 mei

Toertocht door De Kempen.

De rit was uitgezet door Karel van Spaendonck en had een lengte van 130 km.
Hij ging van Best via Oirschot en Oostelbeers naar Knegsel voor de lunch en hierna via Veldhoven en Steensel naar Borkel en Schaft, en verder langs de Achelse Kluis door Heeze, Lierop en Mierlo naar Hotel De Brabantse Boerin in Geldrop.
Er was voor de huidige begrippen een goede opkomst: zo’n 16 equipes reden mee.

Het verzamelen was bij de Makro in Best. Daar kregen we voor vertrek nog uitleg over de rit van Hans van Beekum en van rituitzetter Karel. En rijden maar. In zuidelijke richting langs Oostelbeers naar Knegsel, naar Café De Kempen voor de lunch.
Na een uitgebreide en uitstekende lunch weer verder naar Veldhoven, Zandoerle. Daar op een pleintje dachten wij een zijweg, waar wij linksaf moesten slaan, voorbij gereden te zijn. De auto’s voor ons reden door, maar wij gingen het pleintje rond, op weg terug naar de zijweg, maar dat bleek een doodlopende weg. De mensen achter ons waren in verwarring; wie rijdt er nou goed en wie fout? Ze stonden dus netjes op ons te wachten en zo konden wij weer achteraan de stoet aansluiten.
Verder, op naar Veldhoven. Daar bleken we tweemaal door een buitenwijk te moeten rijden. Dat zorgde ook weer voor verwarring en wij zijn weer een paar keer fout gereden. Toen wij uiteindelijk weer op de goede route zaten was iedereen verdwenen, en kwamen we af en toe een van de anderen tegen. Zo ook in Borkel. Daar stonden de auto’s van Hein van Tol en Leen Alblas op het parkeerterrein van Café De Zwaan en hebben we samen met z’n zessen daar op het terras gezellig nog wat gedronken.
Hierna met z’n drieën, met drie auto’s dus, verder gereden naar het eindpunt in Geldrop. Daar bleek dat de anderen al veel eerder aangekomen waren en alweer op weg naar huis gingen.
Wij zijn toen met Chris en Ria Kuiten naar De Kruik in Nederwetten gegaan en samen gedineerd. Eind goed, al goed.

Het was een mooie tocht waar Karel veel tijd in had gestoken, en het weer werkte ook mee: mooi zonnig voorjaarsweer. Helemaal goed!
Bedankt Karel voor de mooie tocht en de organisatie.
pb