Op bezoek bij de van Lenthof

Zaterdag 28 augustus brachten wij, zoals toegezegd, met een 10-tal Oldtimers een bezoek aan de van Lenthof in Nuenen.

De van Lenthof is een zorginstelling voor demente bejaarden. Eenmaal per jaar wordt er een buitenactiviteit georganiseerd waarbij getracht wordt om de bewoners het verleden te laten herbeleven. Ook de familie en de vrijwilligers worden daarbij betrokken.
Ons was gevraagd om daar dit jaar met onze Oldtimers een bijdrage aan te leveren.

We verzamelden bij het Kwetternest en tegen 11 uur vertrokken we naar de van Lenthof. Het was namelijk de bedoeling dat we in één lange rij het terrein op kwamen rijden.

De bewoners zaten al klaar om ons te ontvangen. Ze waren goed ingepakt omdat het op dat moment nog redelijk fris was. Overigens was het prima weer voor een buitenactiviteit. Met enige verbazing zagen ze het allemaal gebeuren, al die prachtige Oldtimers die voor hun neus de parkeerplaats opdraaiden. De dames waren ver in de meerderheid maar het waren met name de heren die de meeste belangstelling hadden voor ons erfgoed. Hoewel, een van de dames leefde helemaal op toen ze het Dafje van Ellie en Peter zag. Daar had ze vroeger zelf ook nog in gereden. Met veel pret in haar ogen nam ze plaats achter het stuur en liet ze zich vastleggen op de foto. Enkele mannen hadden met name belangstelling voor de techniek dus er moest zo hier en daar ook nog onder een motorkap gekeken worden.
In de tussentijd hadden de vrijwilligers gezorgd voor koffie met gebak waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Na een uurtje zijn we weer vertrokken, toeterend en uitgezwaaid door de bewoners.

Zowel de organisatoren als onze leden vonden het evenement zeer geslaagd. Als het aan de organisatoren ligt maken we er een jaarlijks evenement van. In principe zijn we wel bereid om daaraan mee te werken.

Ehv, 30-08-21
DJK