Rit nr. 1: 13 augustus

13 augustus: Middagrit naar Uden, Schijndel en omgeving.

Omdat de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn kan er geen gezamenlijke middaglunch georganiseerd worden; daarom is besloten vooralsnog alleen middagritten te rijden met een nazit op een terras in de buitenlucht. Ook is besloten, omdat er zoveel ritten uitgevallen zijn, om in november – als het weer het toelaat – nog een laatste rit te rijden.

De eerste rit dit jaar was een rit van 75 km. Hij was uitgezet door Hans van Beekum en  voorgereden door Hans en Tini Huijbers.

Het was de laatste week tropisch warm geweest: temperaturen van ruim boven de 30 graden en ook vandaag was het heet, maar voor eind van de middag waren er zware onweersbuien voorspeld. We zien het wel.

Het verzamelen was om 13.00 uur in Nuenen, bij Het Kwetternest. Het was duidelijk dat het de eerste rit sinds lange tijd weer was, want ik heb wel 12 auto’s geteld die meereden, en dat is veel! Het komt ook omdat we twee nieuwe leden erbij hebben: Paul van der Velden en Hans van der Eijk, die ieder met hun auto meereden.

De rit liep vanuit Nuenen langs Lieshout, Veghel, Erp, Uden, Vorstenbosch, Heeswijk Dinther, Schijndel, Sint Oedenrode, Nijnsel en Breugel, en eindigde tenslotte bij De Kruik in Nederwetten.

Wij zijn als een van de laatsten vertrokken en reden in het begin al een paar keer fout. Zodoende zijn wij zo ver achterop geraakt dat wij onderweg geen bekenden meer gezien hebben. Daarom hebben we geen foto’s onderweg van anderen kunnen maken, dus als er mensen zijn die wél foto’s van onderweg hebben: stuur maar op!

Zoals gezegd: de rit eindigde bij De Kruik in Nederwetten, waar we op “corona-afstand” nog iets konden drinken of later nog iets eten.

Zo tegen een uur of vijf begonnen er al donkere wolken te komen en rommelde het al in de verte: voor ons het teken om naar huis te vertrekken, zodat de auto weer droog gestald kan worden. We zijn droog thuis gekomen, en waarschijnlijk iedereen wel, want het onweer is weggetrokken en het heeft die dag helemaal niet geregend.

Maar al met al: het was weer een prachtige dag. Een mooie tocht en fijn dat we weer eens met z’n allen en met onze oude beestjes op stap konden.

Hans en Tini, bedankt voor de mooie tocht en voor alle moeite.
pb