Rit 3: 8 juli

Middagrit naar Het Groene Woud.

De rit was uitgezet en voorgereden door Hans van Beekum en Hans van der Eijk en ging voornamelijk door Het Groene Woud, een gebied tussen Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. Het had een lengte van 95 km.

Vertrekpunt was bij Herberg ’t Loon in Waalre. Daar vandaan reden we via Knegsel, Veldhoven, Wintelre en Oostelbeers naar Oirschot, en verder langs Moergestel, Haghorst, Middelbeers en Vessem naar Hoog Casteren, Eersel en Walik, en weer terug naar ons eindpunt bij Herberg ’t Loon in Waalre.

De opkomst was goed: 10 auto’s reden er mee.
Voor de start van de rit hadden wij met Jan en Harrie Bekkers afgesproken om gezamenlijk de route te rijden, maar al in het begin, net buiten Waalre, bleek dat wij een afslag gemist hadden. Dus terug en de goede weg weer nemen. Zodoende waren alle anderen verdwenen en reden wij, alleen met Tini Huibers achter ons, in ons eentje. Na Oirschot hebben wij nog wat gedronken op het terras van Herberg De Schutskuil aan de Oude Grintweg, en toen wij daar zaten kwamen ook Jan en Harrie Bekkers en Chris Kuiten langs om iets te drinken.
Hierna hebben wij onze route vervolgd en eindigden zoals gepland bij Herberg ’t Loon in Waalre. Daar hebben we nog even nagekaart en iets gedronken voordat we naar huis gingen.

Het was een mooie rit door een prachtig landschap en ook het weer zat erg mee: in een week met wisselvallig weer is het de hele dag droog gebleven met toch wel veel zon en een prettige temperatuur.

Alweer een zeer geslaagde dag. Hans en Hans, bedankt voor het uitzetten van de rit en de verdere organisatie.
pb