Rit 4: 12 augustus

Middagrit “Rondje Helmond”.

De rit was uitgezet door Jan Kop, die er helaas niet bij kon zijn. We kwamen door of langs de plaatsen Mierlo, Lierop, Vlierden, Bakel, Beek en Donk en Mariahout naar ons vaste eindpunt: Brasserie de Kruik in Nederwetten. Een tochtje rond Helmond dus. Alles bij elkaar ruim 80 kilometer als je niet teveel fout reed……

Er was een ruime opkomst; ik heb 12 auto’s geteld. Er reed zelfs een A-Ford mee uit 1931, van Floris Jan Hekker.
We vertrokken om half 1. We hebben heel lang met een grote groep achter elkaar gereden, totdat we bij Oostappen de weg kwijt waren. Toen we uiteindelijk weer goed reden waren we met z’n drieën, drie auto’s dus en zo zijn we verder gereden.
Er zouden op diverse plaatsen gelegenheden zijn om iets te drinken, maar wij hebben ze niet gevonden en zo kwamen we al vroeg op onze eindbestemming aan en wat nog niet eerder gebeurd was: we waren de eerste! Na verloop van tijd kwamen ook de anderen binnendruppelen; die hadden wél een terras gevonden.

Alles bij elkaar een mooie rit over rustige wegen door een prachtig stuk Nederland en ook het weer werkte mee: mooi zomers weer en niet te warm. Prima dus.

Jan en Hans, bedankt voor de goede organisatie.
pb