Ritnummer 1: 11 april

 

11 april 2019: Voorjaarsrit  naar Heeswijk Dinther en Den Dungen.

Deze rit was dezelfde als die in augustus vorig jaar, die toen halverwege afgebroken is vanwege het slechte weer. We konden dit keer niet terecht voor de lunch in het kasteel van Heeswijk Dinther; daarom moest uitgeweken worden naar Den Dungen.

De rit voerde ’s morgens langs Aarle Rixtel, door Handel en Huize Padua, langs Veghel naar Heeswijk Dinther. Van daar via een geïmproviseerde route naar Den Dungen, waar we de lunch hadden en ’s middags terug langs Schijndel, Liempde, Son en Breugel naar het eindpunt in Gerwen.

Het was de eerste rit van het jaar, en dat was te merken. Verzamelen was aan de Lissevoort in Nuenen, en daar op het parkeerterrein stond er een koude wind. Wij hadden grote bewondering voor al die mensen die met hun cabrio toch open gingen rijden, maar gelukkig werd het in de loop van de dag iets warmer.

Er was een flinke opkomst: Wij hebben zo’n 11 auto’s geteld. Later zou Jan van de Ven bij De Dungense Brug nog met zijn Jaguar aansluiten, en dat was nummer 12.

We vertrokken in een lange stoet richting Aarle Rixtel. De eerste equipe moest goed kaart lezen, en reed hij verkeerd, dan kwam vanzelf weer een ander aan het hoofd van de stoet. Dat gebeurde regelmatig en ik denk dat daardoor iedereen wel een stuk op kop gereden heeft.

De lunch was uitstekend verzorgd in De Dungense Brug. Het was alleen een krappe ruimte, maar dat heb je al gauw als je met zo’n grote groep binnen moet zitten.

De terugtocht verliep voorspoedig. De groep was meer uit elkaar gevallen, maar ik denk dat iedereen wel het eindpunt gevonden heeft: De Drie Gebroeders in Gerwen. Daar hebben we nog wat gezellig kunnen napraten. Al met al was het een zeer geslaagde dag.

Met dank voor de organisatie.

pb