Rit 6: 14 oktober

Populierenrit.

De rit was uitgezet door Jan Bekkers en ging door het gebied ten noorden van Eindhoven, zo grofweg tussen Nuenen, Sint Oedenrode en Oirschot. En omdat dat gebied vol staat met populieren werd deze rit door Netty “Populierenrit” gedoopt.
Het was een tocht van ongeveer 85 kilometer en ging voornamelijk over kleine binnenweggetjes. De opkomst was nog nooit zo groot geweest: toch zeker wel 17 auto’s.

We vertrokken om half een vanuit Nuenen in een lange stoet maar al snel in Gerwen kwamen we achter een tractor te zitten en konden wij onze voorgangers niet meer volgen. Toen die tractor verdwenen was kwamen we onze voorgangers weer tegen. Ze stonden te wachten voor de openstaande brug even verder over het Wilhelminakanaal, en hierna reden we in een lange stoet verder.
Op driekwart van de afstand werd het toch eens tijd voor een pauze, dus toen we aan de Oude Grintweg Herberg De Schutskuil tegenkwamen zijn we gestopt, maar die was gesloten. Ze waren aan het verbouwen. Dan maar naar het volgende adres even verder: Café Vingerhoeds. Ze werden duidelijk verrast door zo’n grote groep die zomaar onaangekondigd binnen kwam vallen. Het duurde dus even voordat iedereen zijn bestelling kreeg, maar tenslotte zat iedereen aan zijn drinken.
Hierna weer verder. Via Liempde, Sint Oedenrode, Mariahout en Breugel naar ons huisadres: Brasserie de Kruik in Nederwetten. Hier konden we nog wat drinken en napraten over de mooie tocht en eventueel avondeten nemen.

Het was een rit duidelijk in oktober, dus in de herfst: de blaadjes begonnen hier en daar al te vallen en de boeren waren volop bezig met het binnenhalen van de mais, met als gevolg veel landbouwwerktuigen op de weg met achtergelaten modder. En wat ook meeviel in de herfst: er is de hele dag geen druppel regen gevallen. ’s Morgens was het nog bewolkt en ’s middags kwam af en toe het zonnetje door.
Al met al een prachtige rit met goed weer, dus iedereen tevreden!

Jan, bedankt voor het uitzetten van de rit en de verdere organisatie.
pb