Rit 9: 10 november

Kempenrit met oldtimer-kijkdag.

Dit was de laatste route van het jaar 2022 voor onze leden. Het was prachtig weer, de zon scheen volop en naar mate de dag vorderde liep de temperatuur op tot zo’n 15 graden en dat is toch wel bijzonder voor deze tijd van het jaar.

We zijn gestart en geëindigd met 9 equipes.

We verzamelden op de parkeerplaats van het kasteel in Geldrop en zouden starten na de briefing. Hierin werd het een en ander uitgelegd o.a. waar, zoals was afgesproken, te lunchen met wat achteraf bleek een door ons niet te accepteren regel die inhield dat er maar één rekening opgesteld zou worden voor de hele groep. Uiteindelijk startten wij om 11:10 uur.

De rit ging van Geldrop naar Heeze, Leende, Soerendonk, Budel, Hamont, Borkel & Schaft, Westerhoven, Riethoven, Eersel, Duizel, Oerle, Wintelre, Vessem, Middelbeers, Oirschot, Best, St Oedenrode, Nijnsel, Breugel en wij zouden eindigen bij Café De Kruik in Nederwetten.

De route was uitgezet met het welbekende ‘Bolletje Pijltje’ systeem wat inmiddels door de meeste deelnemers goed begrepen wordt.

Een klein foutje in de routebeschrijving: één regel met een rotonde was niet vermeld, maar Henk Scheepers nam de rijders op ‘sleeptouw’. Hij had al snel in de gaten welke weg genomen moest worden. Eenmaal aangekomen op de markt in Eersel moesten wij op zoek naar een andere lunchlocatie. Die hebben we gevonden bij “Lunch & More”. Achteraf bleek dit een heel goede keuze: goede kwaliteit en positief personeel tegen een heel redelijke prijs, en waar wij als groep apart konden zitten t.o.v. andere klanten.

Na de lunch gingen wij het tweede gedeelte van de route rijden. Richting Vessem, waar bij een oude Ford garage heel veel oldtimers tentoongesteld waren voor een veiling. Deze dag was er toevallig de kijkdag. Hier hebben wij veel oldtimers, met name Amerikaanse, kunnen bewonderen. Dit was toch wel een leuke tussenstop.

De route werd weer opgepakt en uiteindelijk zijn wij geëindigd op de plek die wij hadden ingepland, n.l. Café De Kruik in Nederwetten. Daar hebben wij nog gezellig kunnen nakeuvelen over de rit. Het bleek zo gezellig te zijn dat wij met 10 personen nog hebben kunnen genieten van lekkernijen bij De Kruik en nog lang hebben zitten napraten.
hvb