Rit 5: 14 juli

Toerrit “le Quatorze Juillet”.

Het vertrek van deze, nog naamloze rit – laten we hem “le Quatorze Juillet” noemen – was om half elf vanaf het parkeerterrein van “Zoo Veldhoven” in Veldhoven.

Present waren Hein, Bastiaan, Henk, Peter en Ellie, Theo, Jan, Harrie, Rob, Karel, Charles, 2x Hans en hun respectieve bijrijders, waarbij Hans van Beekum deze rit nog even als bijrijder in zijn eigen auto mocht meemaken als gevolg van zijn knieoperatie.

De rit voerde de twaalf equipes via vele mooie en rustige binnenweggetjes door de Kempen terwijl het mooie weer ervoor zorgde dat ofwel het dak eraf, of alle raampjes open konden.

Na 43 kilometer was het tijd voor de lunch bij Pannenkoekenhuis “De Ontdekking” in Oisterwijk, waar we inderdaad tot een ontdekking kwamen, namelijk dat we Rob en Marie-Louise kwijt waren. Maar die bleken op zoek te zijn gegaan naar hoognodige benzine, en konden wat later aanschuiven op het terras waar met een keuze uit maar liefst meer dan 200 verschillende soorten pannenkoeken iedereen aan zijn trekken kon komen.

Het tweede gedeelte van de rit werd, net als voor de lunch, grotendeels in een gestaag rijdende parade afgelegd, waardoor het voor de meesten een heel relaxte rit was qua navigatie. Misschien niet het meest avontuurlijk, maar wel leuk voor al die zwaaiende toeschouwers, die in één keer al dat moois voorbij zagen komen.

Na nog eens een mooie tocht van 57 kilometer, dus precies honderd in totaal, kwamen we aan het eindpunt bij “Dinee Café De Kempen” in Knegsel, waar we op het terras met een lekker biertje of anderszins, gezellig konden napraten.

Rituitzetters Hein van Tol en Leen Alblas (die er helaas niet bij kon zijn vandaag), bedankt voor deze mooie rit!

HvdE 14-7-22