Rit 2: 14 april

Toertocht naar Kessel (en weer terug.)

De tocht ging van het kasteel in Geldrop in zuidelijke richting via Heeze naar Someren en van daaruit naar het oosten door Asten, Neerkant en Panningen naar Kessel voor de middaglunch. Daarna door Baarlo, Maasbree en Sevenum naar Helenaveen, en weer verder door Liessel, Vlierden en Ommel naar ons eindpunt: Eetcafé De Barrier in Mierlo.

Het was een rit van 110 km. (als je niet fout reed) en hij was uitgezet door Jan Kop en Hans van Beekum.
Het weer was goed; geen regen voorspeld voor die dag, net als de dagen ervoor en erna, en de opkomst was ook goed: er reden 16 auto’s mee.

Om half 11 kwamen we aan op het parkeerterrein van het kasteel van Geldrop. Er waren al een aantal deelnemers aanwezig en langzaamaan druppelden de anderen ook binnen. Toen zagen we op de weg een Ferrari Dino rijden, maar die zal wel niet met onze club meerijden… Maar hij sloeg af en kwam het parkeerterrein op. Het was Floris-Jan Hekker met weer een bijzondere auto. Ik ben benieuwd wat hij nog meer in zijn verzameling heeft…..

Na de uitleg van Hans vertrokken wij. Wij waren zo ongeveer de vierde in de rij, maar in Geldrop stopte de eerste; die kwam blijkbaar een bekende tegen. Nummer twee keerde en reed terug, nummer drie zat op de verkeerde baan op een rotonde en moest dus linksaf terwijl we rechtdoor moesten, en toen reden wij dus als eerste, met een stoet oude auto’s achter ons aan. Direct achter ons zat Floris-Jan Hekker met zijn Ferrari, en ik ben er best trots op dat ik met mijn Dafje die Ferrari drie dorpen achter mij heb weten te houden, maar toen we daarna op een stille, rechte weg kwamen was hij er meteen langs, spurtte weg en was in een oogwenk verdwenen.
Ja, en toen moesten wij weer verder de goede weg zoeken met een stoet klassiekers achter ons (en dus geen gelegenheid om foto’s te maken). Dat ging heel lang goed tot wij opeens bemerkten dat er niemand meer achter ons zat: we waren al kilometers fout gereden. Dus terug en de goede weg zoeken, dus toen wij uiteindelijk bij Baron Frits aankwamen zat iedereen al aan de koffie of thee.
Hier werden wij verwend met een uitstekende lunch met een flinke kop soep en verschillende luxe broodjes. Fijn zo’n pauze halverwege de rit.

Toen we hierna terug op het parkeerterrein kwamen stond daar de wegenwacht. Een van onze clubleden had panne met zijn auto en kon niet meer verder rijden. Erg jammer voor hun, want er kwam nog een mooi tweede deel.

En terwijl we stonden te wachten tot we weer konden vertrekken, kwamen er een paar mensen het parkeerterrein van het kasteel oplopen. Een van de dames zag ons Dafje staan en merkte op: “Zo, is de Trabantclub hier ook aanwezig?” Ik kon haar niet meer aan het verstand brengen wat een grote vergissing ze had gemaakt, want ze was alweer doorgelopen. Maar hoe kun je die twee auto’s met elkaar verwarren: De Daf, onze nationale trots verwarren met die Oostduitse meuk? Nou ja, we lachen er maar om, gauw vergeten en verder met de toertocht.

Na wat zoeken hadden we de juiste weg gevonden uit Kessel en reden we een lang stuk over een dijkweggetje langs de Maas. Na een aantal kilometer linksaf door de Peel. Gelukkig reden we niet voorop en konden onze voorgangers redelijk bijhouden.
En zo kwamen we tenslotte in Mierlo, bij De Barrier, waar het (alcoholvrije) bier goed smaakte, want het was toch dorstig weer.

Weer een mooie dag met een mooie rit, en fijn dat het weer kan, zo met halverwege een lunchpauze. (Bijna) iedereen tevreden, denk ik.

Jan en Hans, bedankt voor het organiseren.
pb