Rit 1: 24 maart

Lenterit door Zuidoost Brabant.

Na een winter zonder sneeuw en ijs, maar met veel storm en regen in februari, is het de laatste weken zonnig en vooral erg droog. Ideaal weer dus om onze oude beestjes uit hun winterslaap te halen en te gaan toeren. Gelukkig had Hans van Beekum voor 24 maart een middagrit voorbereid van 80 kilometer.

De route liep van Herberg ’t Loon, net buiten Waalre, in zuidelijke richting langs Walik, Riethoven, Westerhoven en Borkel en Schaft naar Hamont in België en verder via Budel, Gastel, Maarheeze, Someren en Asten terug naar onze eindbestemming Mierlo.

De opkomst was redelijk: Ik heb zo’n 12 auto’s geteld.

De heenreis verliep voorspoedig. We reden in een groepje van vier auto’s totdat we in Budel fout reden, de groep uit elkaar viel en wij lange tijd alleen reden. Later kwamen we toevallig weer enkele clubgenoten tegen en reden we met z’n drieën het laatste stuk naar het eindpunt: Eetcafé De Barrier in Mierlo. Daar zagen we onder het genot van een drankje de andere deelnemers binnenkomen en konden we nog wat nakaarten over de mooie rit.

Ondanks ons fout rijden hebben we een leuke dag gehad met uitstekend weer, zo vroeg in het voorjaar: dat smaakt naar meer! Gelukkig staat over drie weken, op 14 april, alweer de volgende tocht op het programma.
Hans, bedankt voor het organiseren.
pb