Rit 3: 13 juli

Door Oost Brabant.

Ik zeg het maar één keer: “Nondedju, wat is Oost Brabant toch mooi!” Vooral als daar ook nog eens een sierlijk lint van fraaie oldtimers doorheen slingert. Donderdag 13 juli bewezen we dat weer eens toen we met ruim 20 oldtimers èn een youngtimer vanuit Son vertrokken, richting het oosten.

De eerste kilometers waren er wat obstakels, zoals een fietser die onvrijwillig bodemonderzoek deed, maar eenmaal het dorp uit volgde een prachtige route over bochtige weggetjes en langs schitterende landerijen.  Zelfs de koeien stopten met grazen. Of dat iets te maken had met het geluid dat de Porsche 356 Speedster replica van Marcel van de Weijenberg produceerde was niet duidelijk.

Menselijke omstanders staken in ieder geval enthousiast hun duim op zodra we dorpjes als Erp en Bakel aandeden. Recreanten op de fiets schoten plaatjes zodra ze de rij met onder andere MG’s, Triumphs, DAF’s, Volvo’s en de sjieke Jaguar in het vizier kregen. Zelfs de outsider Subaru Justy scoorde een duim. Tot de lunch in Gemert bleven we als groep aardig bij elkaar.

Op het plein in Gemert voor de lunchgelegenheid ontstond wat verwarring omtrent het parkeren. Na een voorzichtige waarschuwing deelde de rij auto’s zich op, wat voor enkele deelnemers leidde tot een aardige wandeling door het opvallend mooie centrum van het dorp. De weergoden besloten echter water bij de wijn te doen: een korte regenbui noopte ons het bikken binnen voort te zetten.

Na de lunch was er opnieuw lichte chaos. De ver-parkeerders moesten het hele dorp rondrijden om weer aansluiting te vinden. De rit werd vervolgd en opnieuw was iedereen verrast over de plekjes waar we langs toerden.

Bij “Buenos” in Geldrop namen we samen nog even de tocht door, wisselden weer de nodige wetenswaardigheden over auto’s uit en ging eenieder vervolgens tevreden huiswaarts.
Met dank aan Hein van Tol en Leen Alblas voor het uitzetten van deze schitterende toertocht.
EvdE