Rit 2: 2 mei

Drempelvrees

De rit van donderdag 2 mei 2024 ging van start bij Herberg ’t Loon in Waalre en ondanks de sombere weersvoorspellingen voor de middag betaalde zich dat uit in een prima opkomst. Het weerhield de meeste leden er zelfs niet van om met de cabriolet ten tonele te verschijnen en dat leverde weer een fraaie mix aan voertuigen op. In de beginfase van de rit, uitgezet door Hans van Beekum, zat weliswaar een klein foutje, waardoor de tocht even door een drempelrijke woonwijk voerde. Het zou niet de enige aanslag op de onderstellen zijn. Voor de een reden om het rustig aan te doen met de Engelse of Italiaanse bolide, terwijl de ander juist genoot van het geroffel onder de auto dat uiteindelijk verraadde dat het wegdek niet bepaald van het type biljartlaken was.

Gelukkig hadden Hans en Erik de rit al voorgereden en de wegblokkade die was aangekondigd betekende een herziening van de oorspronkelijke route die verrassend fraai uitpakte. Ook nu weer bleek hoe schitterend ‘ons’ Brabantse landschap is, en het zonnetje en het  frisse voorjaarsgroen voegden daar een extra dimensie aan toe. De rit voerde vooral door de Kempen en de afwisseling tussen lekker sturen door krappe bochten of heerlijk voortglijden over lange stukken langs prachtige landschappen was werkelijk top.

De rit eindigde bij de kruik in Nederwetten waar een voortreffelijke aspergemaaltijd werd voorgeschoteld. “Wil de laatste de deur dicht doen?”, pakte helaas voor Hans wat ongemakkelijk uit: zijn MG F wilde niet meer starten. Dat moderne spul ook….
EvdE