Rit nr. 2: 10 september

10 september: Middagrit door de Peel.

Het was een rit van 80 km en uitgezet en voorgereden door Jan en Netty Kop. Hij startte in Nuenen en voerde ons langs mooie wegen en lanen door de Peel. We kwamen door Mierlo, Asten, Liessel en Bakel naar Aarle-Rixtel, en van daar via Beek en Donk, Mariahout en Breugel naar ons eindpunt bij De Kruik in Nederwetten.

Het verzamelen was om 12.45 uur in Nuenen, bij Het Kwetternest. Er was weer een flinke opkomst: 14 auto’s reden er mee.

We reden in een lange stoet door het Brabantse land volgens de routebeschrijving. Alleen in Liessel bleken we met een stel de route kwijt te zijn. Wij zijn verder in de stoet gebleven en zijn via een alternatieve route naar De Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel gereden, waar een tussenstop gepland was. De Brabantse Kluis is een zusterklooster dat nog in gebruik is, met een boerderij en een restaurant met terras. Hier konden wij koffie of thee gebruiken met eventueel iets lekkers erbij.

Hierna reden we verder naar het eindpunt: De Kruik in Nederwetten, en hier konden we op “corona-afstand” nog iets drinken of later nog iets eten.

Het weer werkte vandaag ook erg mee: fraai zonnig nazomerweer bij een prettige temperatuur. Al met al een prachtige dag met een mooie tocht door een schitterende omgeving.

Jan en Netty, bedankt voor het uitzetten van de tocht en de verdere organisatie.

pb