Rit 7: 8 september

Toertocht door Midden Brabant

Bijna was deze rit, uitgezet door Hans van Beekum en Jan Kop, niet doorgegaan. De weergoden besloten ons goed gezind te zijn. Het water lieten ze in de nacht ervoor vallen. We vertrokken vanaf de parkeerplaats bij het “Kwetternest” met de zon op onze oldtimers voor een prachtige rit door het Brabantse landschap.

Twaalf equipes aan de start die er weer zin in hadden. Eén van ons, Cees Visser, moest verstek laten gaan: De avond ervoor waren twee banden van zijn oldtimer lek gestoken.

De stoet vertrok richting Gerwen om vervolgens langs onze molen richting Breugel te rijden. Vandaar via Nijnsel, Sint-Oedenrode richting Liempde. Je realiseert je dan dat het mooi wonen is in het Brabantse land. Langs de zwarte stieren in de buurt van Boxtel kwamen we na enkele kilometers bij een tunneltje met stoplichten. Oprijden tot de stopstreep anders kun je wel een tijdje staan. Na deze doorwaadbare plaats, voorbij een veerooster doken er zwart/bruine runderen op. De natuur leek echt opgefrist na de regenbuien van afgelopen nacht. Oisterwijk naderend waren er schapen te zien en velden met afrikaantjes. Met Moergestel in het vizier snelden we naar Grand Café ’t  Stokske. Hier genoot iedereen van een drankje en een prima lunch.

We konden weer met energie op pad. Via Biest-Houtakker, Diessen, Baarschot kwamen we na zo’n 18 km in Westelbeers. De wegaanduidingen en routebeschrijving stemden niet overeen. Keren dus, en met ons meerderen. Om vervolgens na nog een keerpunt weer terug te keren. Mais was in deze streken volop aanwezig, op het veld, in de aanhangers van tractoren en bij de boerderijen in de kuil. Over de kasseien naar Hoogeloon. Hier ontbrak een essentiële aanwijzing, waardoor we na enige omzwervingen door de plaatselijke straatjes weer op het goede spoor uitkwamen om richting Duizel te rijden. De route via Eersel, Steensel, Riethoven naar Waalre was een makkie voor de navigator. Herberg ’t Loon lonkte en na zo’n 94 km was de mooie rit gedaan. Tijd voor een drankje met bitterballen van de organisator.

We kunnen zeggen dat we geluk hebben gehad met het weer. De weergoden dreigden geregeld maar de zon kreeg ook haar kansen.  Dank aan de organisatoren vandaag, we kijken weer uit naar de volgende rit….
ThHA