Rit 4: 9 juni

Langs duinen en rivieren.

De rit was uitgezet door Jan van de Ven en Hans van der Eijk en zij hebben er iets bijzonders van gemaakt. Maar daarover later.

Bijzonder was ook het verzamelpunt. Deze keer eens niet bij het Kwetternest in Nuenen maar op het parkeerterrein van de Makro in Best. De reden hiervoor was dat we dan ook eens mooie wegen buiten onze eigen regio konden berijden. En mooi was het. Jan en Hans hadden mooie wegen gevonden door prachtige natuur, onder lommerrijke bomen en over slingerende dijken langs de rivier. Bovendien was er in de buurt van het lunchadres de gelegenheid om een korte wandeling te maken naar een uitzichtpunt. Dat gaf een prachtig uitzicht over de zandvlakte van de Loonse en Drunense duinen.

De tocht ging dit keer in noord-westelijke richting en liep van Best via Oirschot, Lennisheuvel en Haaren naar Udenhout, naar het lunchadres. Daarvandaan ging het via Loon op Zand, Sprang Capelle, Waalwijk en Drunen door Oisterwijk naar het eindpunt in Oirschot. Hij was ruim 100 km lang maar, omdat er naast de prachtige wegen door de natuur, ook een aantal doorgaande wegen bij zaten, was dit voor niemand een probleem. Bovendien was het prachtig weer en konden we lekker lang van de zon genieten.

Zowel het lunchadres als het eindpunt waren goed gekozen. Een prima lunch bij Bosch en Duin en gezellig nakaarten op het terras van Komaen in Oirschot.

We kunnen terugkijken op een fantastische dag met een foutloze routebeschrijving.

Jan en Hans, bedankt.
Ehv 12-06-2022 DJK.