All you can friet
Dinsdag 10 juni. We hebben nog twee dagen te gaan voor de tourrit van donderdag. Rituitzetter Hans Verbael en uw scribent hebben afgesproken om de zoveelste variant van een route voor te rijden. Bij de ‘start’ stelt Hans voor om een geheel andere richting op te gaan. Blocnote op de knieën, pen in de aanslag -ik voel mij net de schrijver van pacenotes voor een rallycoureur. Gelukkig hebben we echter niet zo’n grote haast. Het zonnetje schijnt en de stemming is goed.
Dik 2,5 uur later hebben we een mooie rit via onder andere Mierlo, Someren, Nederweert richting Geldrop uitgeschreven. De volgende ochtend zit ik om 07.00 al aan de laptop. Bakkie koffie erbij en de boel uitwerken in Excel zodat iedere deelnemer op tijd de routebeschrijving heeft. Om 09.45 haal ik opgelucht adem.
Donderdagochtend, Mierlo. De eerste auto’s druppelen binnen bij op het startpunt bij Werner en Floortje van Hoof, die hun bedrijfshal met foodtrucks en allerlei automobilia sfeervol hebben ingericht voor de lunch.
Achteruit rijdend opstellen is voor de DAF-rijders gesneden koek en met de aanwijzingen van gastheer Wim komt iedereen op zijn plekje terecht.
In tegenstelling tot eerdere edities, waarbij we onderweg lunchten, hebben we deze keer gekozen voor een snackmaaltijd vóór aanvang van de tourrit. En dat pakt bijzonder goed uit. De sfeer zit er op deze zonovergoten dag meteen goed in.
Met blije gezichten en een gevuld buik(je) gaan de 20 equipes van start. Hans en ik rijden alvast vooruit om op een strategische plek wat beeldmateriaal te schieten.
De rit verloopt voorspoedig. Het groen van de natuur, de fraaie kronkelweggetjes en de mooie boerderijen zorgen voor de nodige loftuitingen bij bestuurders en passagiers. Op een enkeling na landen we allemaal mooi op tijd bij Restaurant Four, waar het schaduwrijke terras al snel vol zit met tevreden leden van ons clubke.
Van begin tot eind een werkelijke heerlijke dag, waarvan iedereen heeft genoten.
Met dank aan Werner, Floortje en Wim.
EvdE